Universaali Laki – Vuorovaikutus

Universaalin lain toinen periaate on Vuorovaikutus. Lyhyesti määriteltynä se kuuluu näin:
Kaikki se mikä on ALHAALLA on samanlaista kuin se mikä on YLHÄÄLLÄ; Ja että se mikä on YLHÄÄLLÄ on samanlaista kuin se mikä on ALHAALLA: siten voi YKSEYDEN ihme toteutua.

Mitä sitten Ylhäällä ja Alhaalla tarkoittaa? Tässä tapauksessa Ylhäällä viittaa makrokosmokseen. Suureen kokonaisuuteen aina kaukaisimpiin galakseihin saakka. Yläpuoli alkaa siitä mikä on ympärillämme. Siitä edetään aurinkokunnan tasolle. Siitä galaksitasolle ja lopulta koko universumiin. Olemme muodostuneet tähtipölystä ja on täysin selvää, että avaruuden (yläpuolen) eri tilat vaikuttavat meihin eri tasoilla. Alhaalla taas viittaa mikrokosmokseen, missä mennään sisäiseen maailmaan aina pienempiin tunnetuihin hiukkasiin asti. Puhutaan alkeishiukkasista.

Nämä kaksi ovat toistensa peilikuvia, eikä niitä voi erottaa toistaan. Kun toinen liikkuu, niin vastaava liike tapahtuu myös toisessa.
Helppo tapa hahmottaa tätä asiaa on ajatella ympäröivää maailmaamme. Makrotaso on kaikki se, mikä on ympärillämme. Se vaikuttaa mikrotasoon, mikä on meidän sisällämme. Vastaavasti sisällä tapahtuvat asiat vaikuttuvat ympäröivään maailmaan. Vaikutusten mittakaava on sidottu vaikutusasteeseen.

Makrotaso vaikutta esim. nauttimamme ravinnon kautta mikrotasoon niin, että yksittäiset solut voivat syömämme ravinnon laadun mukaisesti. Heikko laatuinen ravinto on yksi merkittävimmistä yksittäisistä tekijöistä kun ihminen sairastuu. Toki on aina muistettava, että sairastumiseen vaikuttavat monet tekijät, eikä jonkin sairauden ilmenemiseen voida nimetä yhtä yksittäistä tekijää, muuta kuin hyvin harvoissa tapauksissa.

Muinaiset Egyptiläiset tunsivat jo viisauden – Keho on Jumalallinen, tunne siis itsesi niin tunnet Jumalat. Kun tunnet omat sisäiset toimintamekanismisi ymmärrät myös makrokosmoksen Universaalit Lait. Ymmärrät, miten ne vaikuttavat tietoisuuteesi mielen kautta ja siitä ne heijastuvat jokapäiväiseen elämäämme.

Yllä olevassa videossa kuvataan erinomaisesti makro ja mikrokosmoksen samankaltaisuus. Niiden samankaltaisuus on hämmästyttävä ja voidaan perustellusti esittää kysymys siitä, onko kaikki vain sattumaa, vai onko taustalla ns. älykästä suunnittelua? Video perustuu Kees Boeken kirjaan: Kosminen Näkymä.

Kun ihminen on sisäiseltä maailmaltaan katkera/pelokas/riitaisa, niin jokapäiväinen elämäkin on katkeraa/pelokasta/riitaisaa taistelua. Vastaavalla tavalla rikollinen jatkaa rikollisia toimiaan, niin kauan, kun hän on muitten rikollisten ympäröimä ja ajatukset pyörivät rikosten ympärillä. Tilanne muuttuu vasta, kun ajatukset muuttuvat. Huomataankin, että elämässä on muuta sisältöä kuin rikollinen elämäntapa. Tämän jälkeen jokapäiväisen leivän hankkiminen rikoksia tehtailemalla ei tunnukaan hyvältä, eikä ainoalta vaihtoehdolta. Sitten rikollinen toiminta päättyy. Mentalismi ja vuorovaikutus muodostivat yhteisvaikutuksen, mikä muutti elämän suunnan.

Toinen erinomainen esimerkki tämän periaatteen jokapäiväisestä ilmentymästä on asuntosi siisteys. Jos on tavarat sikinsokin, eikä lattia näy tavaran seasta, niin sisäinen maailmasi (ajatukset ja tunteet) on samassa jamassa. Jos taas asiat on järjestyksessä, asunto on siisti ja hoidat asiasi ajallaan, niin se on peilikuva sisäisestä maailmastasi.
Nyt kun tiedät tämän ja katselet kotiasi, niin helpoin tapa palauttaa elämän hallinta on laittaa oma asuntosi järjestykseen. Niin typerältä ja yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, niin se toimii. Jos et nyt tästä vakuutu, niin tätä asiaa on tutkittu kliinisesti aikalailla ja todettu selkeä korrelaatio näiden kahden asian välillä. Tämä on yksi aspekti elämässäsi, jota SINÄ voit ja sinun pitää kontrolloida. Miksi et näin tekisi? Sen sijaan, että keskityt johonkin mihin sinun ajankäytölläsi ei ole mitään vaikutusta (somesoturointi) keskity ja toteuta asioita joihin sinä voit vaikuttaa elämänlaatusi parantamiseksi. Huomaamme jälleen olevamme periaatteiden (principia) juurella. Ensimmäiset asiat ensimmäisiksi.

Kultainen leikkaus ja Fibonacin lukujono kulkevat rinnakkain. Kun katsot kuvan laatikoita ja yhdistät ne Fibonaccin lukujonoon 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55…niin näet miten pinta-ala kasvaa laatikoissa suhdeluvulla 1,618

Toinen tämän periaatteen perusteita on käsitys siitä, että todellisuutemme on luonteeltaan kierteinen fraktaali. Fraktaalit ovat matemaattisesti luotuja kuvioita, jotka toistavat itseään loputtomiin läpi universumin. Voit zoomata kaukaisimpaan linnunrataan ja huomata, että se on muodoltaan samanlainen kuin simpukan kuori. Maanläheisempiä esimerkkejä fraktaaleista ovat puitten oksasto tai kehosi verisuonet, jotka muodostavat fraktaaleja.

Luonnossa esiintyvä Kultainen Leikkaus on kaikkein yleinen matemaattinen fraktaali. Kultainen Leikkaus on suhdeluku 1,618. Miten se sitten esiintyy ihmisen kehossa? Matka päälaeltasi napaan on 1,0 yksikköä. Matka navastasi lattiaan on 1,618 yksikköä. Otetaan toinen. Matka olkapäästäsi kyynärtaipeeseen on 1,0 yksikköä. Matka kyynärtaipeesta sormienpäähän on 1.618 yksikköä. Vielä kerran. Sormien pituus 1,0 yksikköä, matka sormien juurelta ranteeseen 1,618 yksikköä. Näitä riittää. Tätä asiaa tullaan käsittelemään enemmän Pyhä Geometria osiossa.

Jätä kommentti