Universaali Laki – Syy ja Seuraus I

Tällä kertaa aloitammekin suoraan videolla, nauttikee.


Jokaisella seurauksella on syynsä. Mikään ei tapahdu ilman syytä. Sattuma on vain seuraus, jonka syytä ei vielä ymmärretä.

Tätä periaatetta ovat käsitelleet kaikki institutionaaliset uskonnot. Aiheesta on myös kirjoitettu kymmeniä tuhansia sivuja eri self-help-oppaiden sivuilla. Kyseessä on kaikkien periaatteiden periaate, Suuren Työn rautainen vasara ja siksi kysynkin sinulta: Onko teillä hyvä lajitoveri muutama minuutti aikaa lukea elämääsi eniten vaikuttavasta periaatteesta?

Tämä on Suuren Työn Universaalin Lain tärkein yksittäinen periaate. Tehokkain tapa olisi työstää asioita periaatteiden hybridinä, mutta pelkästään Syy ja Seuraus (kausaliteetti) suhteen ymmärtäminen ja sen pohjalta toimiminen parantaa elämän laatua varmasti.

Kaikki mitä elämässäsi on tapahtunut, voidaan jäljittää johonkin hetkeen, jolloin ajatusenergia on aiheuttanut tietyn muutoksen solutasolla. Tätä on seurannut fyysinen tai mentaalinen tapahtumasarja, jolla on ollut vaikutusta kokemaasi todellisuuteen.

Onko tässä tuleva lentäjä?

Tätä hetkeä et voi enää muuttaa, se oli ja meni. Voit kuitenkin muuttaa jatkossa ajatuksiasi, tunteitasi ja toimintatapojasi. Näin voit ohjata elämääsi ja muuttaa sitä kokonaisvaltaisesti. Muutos tapahtuu tietyn ajanjakson jälkeen siitä, kun olet ensimmäisen kerran ajatellut elämäntapamuutosta elämääsi. On syytä muistaa, ettei pelkkä ajatus riitä, vaan on myös ryhdyttävä käytännön toimenpiteisiin tavoitteen saavuttamiseksi.

On äärimäisen tärkeää keskittyä syihin sen sijaan, että murehtisimme liikaa seurauksia. Miksi? Kuten edellä kerroimme, kaikille tapahtumille elämässäsi ja ympärillämme on syynsä.
Nykyiset ihmisten sairauksien hoitotavat ovat erinomainen esimerkki siitä, miten ihmisten sairauksien syitä ei hoideta, vaan hoidetaan sairauksien seurauksia eli oireita. On suorastaan pöyristyttävää, kuinka ihmiset ja ennen kaikkea lääkärit hyväksyvät tämän toiminnan. Taustalla on tietenkin raha ja valta. Näitä asioita käsittelemme kirjoitussarjassa, missä käydään läpi viisi ihmiskunnalle tuhoisinta uskontoa.

Jollekin lukijalle on saattanut tässä vaiheessa nousta mieleen ajatus, miten Syy ja Seuraus korreloi vapaan tahdon kanssa. Hyvinhän se korreloi. Syy ja Seuraus periaate ei tietenkään poista vapaata tahtoa. MUTTA se sulkee pois oletuksen, ettei teoilla olisi seurauksia.
Vapaa tahto on ja pysyy, mutta se operoi Universaalin Lain piirissä. Halutessasi voit ylittää tai rikkoa Universaalin Lain rajat, mutta et voi tehdä näin kohtaamatta negatiivisia seurauksia. Syy ja Seuraus.

Ihmisten on hyvin vaikeaa hahmottaa Syy ja Seuraus suhteita, mikä johtuu viiveestä tekojen ja niiden seurausten välillä. Kun laitat Syyn liikkeelle, niin Universumi uudelleen järjestelee oman aikansa omia komponenttejaan, minkä jälkeen Seuraus kyllä tavoittaa sinut.
Ajatelkaas nyt. Ymmärtäisitkö paremmin Syy ja Seuraus suhteen, jos esimerkiksi satutettuasi jotakuta, varastettuasi tai valehdeltuasi, joka kerta herhiläinen ilmestyisi tyhjästä ja pistäisi sinua muutaman sekunnin jälkeen teosta?
Syttyisikö lamppu pääsi yläpuolella ja osaisit yhdistää kivuliaan piston tekemääsi vääryyteen? Varmasti valta osa ihmisistä osaisi yhdistää nämä kaksi asiaa toisiinsa.

Näin ei kuitenkaan Universumi toimi. Välillä on viive, mikä estää suurinta osaa ihmiskuntaa näkemästä Syy ja Seuraus suhdetta.
Monimutkaisemmaksi asian tekee vielä se, että Syyn ja Seurauksen välinen suhde ei ole yhden suhde yhteen. Seurauksen dynamiikka on huomattavasti monimutkaisempi kokonaisuus kuin historiasta tuttu Hamurabin laki, missä hammas otettiin hampaasta ja silmä silmästä.

Edellä kuvatun lisäksi ihminen lajina kokee eritasoisia seurauksia kollektiivisesti. Kaikki ihmiskunnan tekemät vääryydet, joita me emme pyri hyvittämään (Suuri Työ), saati lopettamaan, aiheuttavat seurauksia meille kaikille. Näiden seurausten syyt ovat syvällä omassa toimettomuudessamme.

Facta factum kuitenkin on, että suurin osa ihmisistä ei tee yhtään mitään vääryyden lopettamiseksi tai estämiseksi, olipa kyse sitten oman elämän asioista TAI ympäröivässä maailmassa. Riittää, kun saa kaljat ja röökit jostain eteensä. Sen jälkeen voidaan sitten istua sohvalla ja kaivella munia TV:tä katsellessaan tai tehdä jotain muuta yhtä kehittävää. Paskaa sisään, paskaa ulos.

Mitään tekemättömyys ja totaalinen alistuminen on kuitenkin synnyttänyt tänne kokonaan uuden sotilashaaran. Nimittäin SOMESOTURIT. Siinä vasta todellisia sosiaalisen median Lauri Törnejä. Uhrataan tunteja päivästä johonkin eipäs-juupas vääntöön rasvaisen näppäimistön äärellä. Taistelun voittaa se, joka kykenee omien kannattajien mielestä nöyryyttämään vastapuolen edustajaa mahdollisimman ilkein, ja myrkyllisin sanoin.

Kuka hyötyy??

Irvokkain näytös näytellään kun ihmisillä menee syvälle tunteisiin ja häpäisy on niin syvää, etteivät sanat enään riitä. Silloin parhaalta tuntuva ajatus säilyttää kasvonsa on ryhtyä suoraan toimintaan. Sosiaalinen media saadaan hehkumaan hohtavan punaisena, kun masinoidaan mahdollisimman monta samalla tavalla ajattelevaa retardia suurelle kosto ja hyvitys retkelle.

Mikään ei voi estää sitä voimaa ja vimmaa, kun soitellaan työpaikoille, sekä mediaan ja taivastellaan paheksuvasti, että ”Kuulkaa! Teidän työntekijänne Herbert von Kirahvi kirjoitti tuhman sanan internettiin. Nyt on heti annettava potkut tai muuten sinä, lapsesi, teidän koko suku, naapurit, kaikki saman kadun varrella asuvat ja työpaikkasi koko henkilökunta on natseja, rasisteja, fasisteja ja/tai sadisteja”.
Samaan aikaan toisaalla toiset kakkapyllyt taivastelevat City Marketin kahviossa, kun maailma menee päin persettä…paskaa sisään, paskaa ulos.

Jatkuu….

Jätä kommentti