Teknokratia – Periaate

Teknokratian juuret juontavat 1930-luvulle Columbian yliopistoon, missä Technocracy INC niminen järjestö syntyi sen jälkeen, kun muutamat sen jäsenet saivat potkut yliopistolta. Technocracy INC:in sydämen muodostivat Howard Scott ja M. King Hubbard (kyllä, peak oil satuilija) muutamien muiden Columbian yliopistossa työskentelevien professoreiden ja insinöörien kanssa.

Teknokratian ydinajatus kiertyy energian ympärille. Liikkeen syntyhetkellä elettiin syvää lamaa. Teknokraatit näkivät vallitsevassa tilanteessa kapitalismin tulleen tiensä päähän ja aika olisi kypsä uudelle kokonaisvaltaiselle järjestelmälle, jonka ytimessä olisi energia. Ajatuksen takana oli näkemys, että teknologian yleistyttyä yhteiskunnassa poliitikot olivat menettäneet kykynsä ymmärtää ja hallita yhteiskuntaa sellaisena miksi se oli muuttunut, koska he eivät ymmärtäneet teknologiaa.

Niinpä insinöörit kehittelivät kokonaan uuden yhteiskuntamallin, jonka pohjana oli energia ja ennen kaikkea energian kulutus. Ajatuksena oli rakentaa yhteiskunta, jossa kaikki mitä teet ja kulutat, on jatkuvan valvonnan alla 24/7/365. Nykyisen kaltaista fiat-valuuttaa ei olisi. Sen sijaan käytössäsi olisi energia krediittejä, joilla hoitaisit maksut ja muut rahatalouden vaatimat tapahtumat. Uusien kenkien ostotapahtuman yhteydessä krediittejä veloitettaisiin tililtäsi sen mukaan paljonko kenkien valmistaminen, kuljettaminen ja myynti on kuluttanut energiaa.

Uudet teknokraatit

Teknokraattien haaveena oli siis järjestelmä, missä valvottaisiin KAIKKEA energian tuotantoa ja kulutusta koko ajan. Näin voitaisiin pitää energiatase kunnossa, eikä yli- tai alikuormitusta pääsisi syntymään. Järjestelmä rakentuisi tuotannon ja palveluiden online-tarkkailuun ja sen olisi tarkoitus rekisteröidä kaikki ihmisen tekemät kulutuspäätökset. Syntynyttä kulutushistoriaa käytettäisiin ihmisten profilointiin.

Vaikka Technocracy INC:llä oli parhaimmillaan yli puoli miljoonaa rekisteröityä jäsentä, se taantui lopulta marginaaliin. Suurin syy tähän oli yksinkertaisesti tarvittavan teknologian puute. Haluttu valvonta ja rekisteröinti olisi pitänyt suorittaa kynällä ja paperilla, mikä teki siitä mahdottoman toteuttaa.
Vai menikö se lopulta marginaaliin sittenkään???

Teknokratian “kulta-aikana” 1940 ja 1950-luvuilla teknokraatit olivat vakaasti sitä mieltä, että  ihmisten väärät toimintatavat, niin suorat kuin epäsuoratkin, olivat juurisyy kaikelle yhteiskunnissa esiintyville ongelmille. Väärät toimintatavat olivat seurausta niin biologisista, ilmastollisista kuin myös raaka-aineiden hyödyntämisessä vallitsevista haasteista.

Koska poliittinen johtajuus oli poliitikkojen eikä tiedemiesten tai insinöörien harteilla, niin maapallo olisi tuomittu tuhoutumaan…

Nyt sitten tarkkana siellä. Uskotko olevan sattumaa, että kestävän kehityksen periaatteet, Agenda 21, ilmastohysteria, YK:n vihreä talous ja ympäristö liike käyttävät perustana omille pyrkimyksilleen täysin samoja olettamuksia ja perusteita?

Ohjelmoidaas vähän tyhmiä lampaita.

Eikä tässä vielä kaikki. Rooman Klubin (Club Of Rome) julkaisussa First Global Revolution vuodelta 1991 tuodaan kristallin kirkkaasti esiin, kuinka etsiessään vihollista kirjoittajat saivat idean, missä saasteet, ilmaston lämpeneminen, puhtaan veden puute, nälänhätä jne. olisivat niin suuri ja totaalinen uhka, mitä vastaan kaikkien olisi helppo yhdessä asettua.
Kirjassa pyydettiin lukijaa erityisesti kiinnittämään huomiota siihen, että syyt ja seuraukset eivät saa mennä sekaisin. Nimittäin kaikki edellä kuvatut ilmiöt johtuvat vain ja ainoastaan ihmisen sekaantumisesta luonnollisiin prosesseihin. Vain muuttuneiden asenteiden ja toimintamallien avulla voidaan edellä kuvatut ongelmat selättää, koska todellinen ongelma on ihmiskunta itse. Tämä siis vuonna 1991 Rooman Klubin julkaisussa.

Teknokraattien suurena tavoitteena on muokata maapallo sellaiseen malliin, missä se ei ole koskaan aiemmin ollut. Enää ei puhuta Teknokratiasta vaan älykaupungeista, esineiden internetistä, eco-alueista, maankäytön ja asumisen vallankumouksesta, 5G-verkoista, kestävästä kehityksestä jne, jne …Kuulostaa taas ihan foliolta tämä, ei voi olla totta!

Christiana Figueres toimi YKn ilmastonsuojelun puitesopimuksen johtajana. Tässä roolissa hän lausui helmikuun alussa vuonna 2015 Brysselissä näin: “Aikomuksenamme on ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa tietoisesti muuttaa viimeiset 150 vuotta vallalla ollut talousmalli tietyn ajan kuluessa. Tämä on todennäköisesti vaikein koskaan meille annettu tehtävä”. Kuinka monta uutista olet nähnyt tällaisesta suunnitelmasta? Siis mietitäänpä nyt vähän aikaa. Tarkoitus on muuttaa vallalla ollut talousjärjestelmä johonkin toiseen, missä asiantuntijat ja muut propellipäät pyörittävät tätä hullujen huonetta. Että sellaisia aikoja.

Kuten huomaamme 1930-luvulla utopiasta ja hymistelystä alkanut “filosofia” on vallalla tällä hetkellä. Moni saattaa myös erehtyä luuleemaan että tämähän on vain hyvä asia, miettikääs, asiantuntijat joka paikassa. Vaan ei.
Tämä tulee tarkoittamaan lisää julkishallinnon sääntelyä ja puuttumista joka asiaan. Eikö jo paskalait riitä?
Erittäin tärkeää on myös huomioida kuinka ennen kovalla työllä/yrittämisellä sinulla oli mahdollisuus nousta hyvinkin köyhistä oloista korkealle taloudellisesti. Mitäs luulet tuleeko tämä enään onnistumaan kun nämä propellipäät on kuskin paikalla.

Kuitenkin ehkä tärkein asia tässä on sinun ja minun vajoaminen yhä syvemälle orjan rooliin. Toki olemme nytkin orjia mutta nyt meillä on vielä suhteellisen helppoa vapautua jos vain kantti kestää. Reilun kymmenen vuoden päästä se on lähes mahdotonta. Uusi Näkemys tulee seuraamaan tilannetta ja suosittelee nyt jo hyvän poistumis reitin rakentamista. Myrsky nousee….

3 kommenttia artikkeliin ”Teknokratia – Periaate”

 1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen ollut jo useita vuosia tietoinen tästä Rooma klubista ja olen myös jakanut FB-ssa mutta ei kenelläkään ole se mennyt perille. Siellä on kaikki, se miten nyt toimitaan ja teknologia on suureksi avuksi. Mielipuolet haluavat hallitta ihmiskunta… niin sairaasta utopia ..

  Vastaa
  • Kiitos. Lopulta sillä mihin me uskomme ei ole paljoakaan väliä. Nämä ihmiset ja tahot, jotka tätä sirkusta pyörittävät uskovat tähän ja myös toteuttavat sitä. Ongelma syntyy kun näiden satanistien uskomukset ja teot vaikuttavat meidän elämäämme negatiivisessa valossa. Merkittävä aspekti heidän “uskonnossaan” on, että heidän on kerrottava meille heidän aikeistaan. Kun emme vastusta avoimesti heidän tekojaan niin he katsovat, että me hyväksymme ne.
   Pian julkaisemme täällä suomalaisen huippujournalistin kirjoituksen joka on niin jäätävää tekstiä, että sitä on jopa tämän sivuston ylläpitäjien vaikea sulattaa. Kuitenkin artikkeli ja siinä mukana olevat linkit puhuvat omaa, kristallin kirkasta kieltään. Kannattaa pysyä kanavalla…

   Vastaa
 2. Jätän nämä vain tähän:

  Ursula von der Leyen: ‘We must not hold onto yesterday’s economy as we rebuild’ https://www.weforum.org/agenda/2020/05/europe-future-ursula-von-der-leyen-covid19-coronavirus-crisis/

  Näpäyttämällä mitä tahansa kohtaa saat valmiit, YK:n Agenda 2030:n mukaiset suunnitelmat ihmiskunnan tulevaisuudelle
  https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb0000000LiPhEAK?tab=publications
  https://widget.intelligence.weforum.org/embedding-our-covid-19-widget.html

  Vastaa

Jätä kommentti