Elisabeth Heich – Vihkimys

Elisabeth Heichin kirjaa Vihkimys pidetään mystiikan ja sisäisen totuuden etsimisen suurteoksena. Kirja kuvaa tavallisuudesta poikkeavan herkän tytön kehitystä, missä  kohtaloniskut ohjaavat hänet tielle, mitkä askel askeleelta vievät kohti  kypsymisprosessin huipentumista, metamorfoosia korkeammalle tietoisuuden tasolle.

Tie kulkee erilaisten koettelemusten kautta kohti suurta vihkimystä. Tämä kokemus mahdollistaa kirjan päähenkilölle selviämisen toisesta maailmansodasta, jota voidaan pitää lähihistorian tuhoisampana tapahtumasta. Lukijalle avautuu kirjan kautta ajatusten, elämysten ja kokemusten hämmästyttävän rikas maailma, joka kattaa mystiikan laajan kirjon samalla havainnollistaen Karman ja jälleensyntymisen lakeja välillä hyvinkin yllättävällä ja koskettavalla tavalla.

Päähenkilön oppaana vihkimyksessä toimii muinaisen Egyptin mysteerikoulun ylipappi Ptahhotep. Kirja käy seikkaperäisesti läpi kuinka päähenkilö etenee askel askeleelta Ptahhotepin ohjauksessa kohti vihkimystä, sielun metamorfoosia minkä jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen. Mitä kaikkea matkan varrella tapahtuu ja kuinka kiperistäkin tilanteista selvitään, se sinun on luettava itse. Sillä sen paljastaminen tässä ei palvelisi lukijaa ja siksi siitä ei sen enempää.

Vihkimys on kaunis tarina kasvusta. Se on todellakin kirja, jossa on loputtomiin eri tasoja. Voit lukea tämän kirjan 20 tai 70-vuotiaana ja yksi asia on varmaa. Sekä mielesi, että sielusi saa ravintoa. Tässä suhteessa erinomainen vertailukohta on Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen. Molempien kirjojen syvin olemus on hyvinkin samankaltainen.
Kiteytettynä, jokainen lukija löytää tästä kirjasta sisältöä ja ravintoa omalle matkalle riippumatta missä elämänvaiheessa tämän kirjan lukee.

Johtuen kirjan lukemattomista tasoista harva kykenee kaikki sen sisältämät viisaudet omaksumaan sisäisesti ensilukemalta. Etenkin Ptahotepin yksityiskohtaiset opetukset vaativat lukijalta keskittymistä, sekä tiettyjen konseptien tuntemusta, ennen kuin ne aukeavat tarkoitetusti. Tätä ei pidä pelästyä. Se on vain asia mikä ottaa hiukan aikaa, ei sen kummempaa. Kirja on yksi suurista ja jokaisen olisi tämä Elisabeth Heichin Opus Magnum luettava.

Kirjasta on otettu säännöllisin väliajoin uusintapainoksia mikä kertoo vain sen ajattomasta sanomasta ja se on nytkin ostettavissa esim. adlibriksestä

”Kulje omaa tietäsi, kulje sitä polkua, minkä olet itsellesi valinnut ja mikä vastaa sinun sisimpiä viehtymyksiäsi ja tuntojasi. Älä omaksu mitään asennetta siksi, että minä olen menetellyt niin”.
– Elisabeth Heich

Jätä kommentti